Saturday, January 21, 2006

Kain tudung yang siap pada January 06

These are the tudung (scarves) that I have managed to complete yesterday. There 2-3 pieces more that need to be tidied. When all the tudung are tidied, the swarovski diamonds shall be ironed on to it. Sorry for the unclear photos. Need to take up photography classes after this!


The embroideries were done using Electrolux machine. I can sew a little bit of hand embroidery, however, it will take me years to complete one!

13 comments:

Queen Of The House said...

Cantik .... One of my SILS buat tudung & telekung - some guna machine & some jahit by hand. Agaknya orang yang berseni & berbakat aje boleh buat semua ni, tak?

NBB said...

maklang, adakah tudung ini untuk dijual atau hanya untuk tatapan umum sahaja?

Sunflora said...

Alaaaa tak dapat la tgk gambar maklang. Best tak mesin electrolux tu?

kaezrin said...

ah cantiknyer..jahit sendiri..terror nyer org berseni nih..jeles jeles

ibuVouge said...

mak lang
IV baru register nak blaja jahit..start bulan tiga ni..dah tua baru nak blajaq.

ety said...

salam, wah..wah...cantik tudung tu, bila-bila mak ety gi trengganu, boleh order barang sedozen...

linda jamaen said...

Kak Lang..Kak Lang ni H...a yang join MYS baru2 ni eh?

ilsa said...

sulam tu pun mak lang jahit sendiri ke? oh wow. :) ada ambil tempahan ke mak lang?

Sherin Almashor said...

wah, cantikye tudung. boleh nak beli tak?

mamafami said...

Assalamualaikum Mak Lang..
Mama terjun sini dari blog Shikin. Maklang ni, macam-macam kepandaiannya ye...jeles mama...Tapi syukur alhamdulillah, itu adalah bakat kurniaan Allah SNT buat Mak Lang dan Mak Lang pun tak kedekut ilmu. Moga bertambah-tambahlah ilmu Mak Lang hendaknya..amin....

Nazrah said...

interesting...nakkena close up sikit ...tak nampak bunganya

Nazrah said...

maklang, nak tengok contoh sulam tepi tudung kalau ada? close up sikit kan gambar, boleh nampak sikit bunga2 kaler2...

bondamona said...

assalamualaikum mak lang kat mana belajar sulam 2 ye? Tinginlah nak belajar boleh ajarkan tak?